designeri

Gabriela Seres

Piese unice, produse în ediție limitată, concepute pentru a satisface nevoile clienților de frumusețe și artă. Inspirate atât din trecut, cât și din contemporan, sticlăria Gabriela Seres rămâne în mod izbitor de modernă în timp.

Creațiile Gabriela Seres sunt un amestec unic de foc, lumină, nisip și culoare. Fiecare piesă este realizată manual cu meticulozitate de către maeștrii sticlari în atelierul din București. De la cupe de sticlă, seturi de ceai, boluri, farfurii pentru fructe, farfurii pentru tort – la candelabre, lămpi de masă și plafoniere, sticlăria Gabriela Seres se dezvoltă într-o mare varietate de piese. Fabricate dintr-un amestec special de sticlă borosilicată, acestea sunt realizate manual cu pasiune, talent, dăruire și perfecțiune tehnică.

Povestea începe în 1976, când tânăra absolventă de facultate Gabriela Seres l-a întâlnit pe Peter Ștefănescu într-o fabrică de sticlă. Peter era un maestru suflător de sticlă instruit în tehnicile clasice europene de suflare manuală a sticlei. Echilibrul creat de meșterul experimentat și de tânăra pasionată de sticlă au pus bazele propriei întreprinderi independente de sticlă de artă în 1992.

În prezent, sticlăria fabricată de Gabriela Seres este comercializată în magazine internaționale premium de design, cum ar fi Lane Crowford (Hong Kong), William Ashley (Canada), T2 Tea (Australia și Marea Britanie), Roche Bobois (Marea Britanie), OMA și INV Home (India).

Sticla borosilicată este o sticlă prețioasă, foarte stabilă din punct de vedere chimic, datorită conținutului ridicat de cuarț. Este simultan o sticlă organică din cauza absenței în compoziția chimică a oricăror metale grele toxice (plumb, cadmiu). Structura acestui material oferă calități funcționale remarcabile obiectelor pentru Arts de la Table, cum ar fi: stabilitate chimică ridicată în băuturile acide și lichide (suc de lămâie, oțet etc.); rezistență termică la lichide fierbinți (ceai, cafea, punch).
Obiectele realizate din sticlă suflată au pereți mai subțiri și o greutate mai mică, ceea ce creează un sentiment de rafinament, sofisticare și ușurință în manipularea obiectelor precum soupiere, decantoare, lămpi de masă.